NederlandsDeutsch

Referenties


Plantenkwekerij H. Eickmans: “Eén telefoontje is voldoende: de volgende dag staan een of meer medewerkers – afhankelijk van onze capaciteitsbehoefte – op de stoep."

Familiebedrijf Eickmans heeft zich volledig toegelegd op het kweken van eenjarige planten: Petunia’s, Lobelia’s, Afrikaantjes, Begonia’s en ga zo maar door. De vloeren van de kassen zijn één kleurrijk tapijt van verschillende bloemensoorten. Al acht jaar maakt de firma gebruik van de diensten van Kwekerij Roobeek. Ella Eickmans: “In het hoogseizoen – zo’n twee à drie maanden per jaar – hebben we extra hulp nodig. Het kweken van eenjarige planten is relatief arbeidsintensief werk. Van tijd tot tijd moeten uitgebloeide bloemen uit de planten worden geplukt, oppotten doen we handmatig en voordat de planten naar de veiling gaan, moeten ze worden gesorteerd op grootte. Voor deze werkzaamheden schakelen we Roobeek in. Eén telefoontje is voldoende: de volgende dag staan een of meer medewerkers – afhankelijk van onze capaciteitsbehoefte – op de stoep. En het fijne is: jaar in jaar uit komen dezelfde medewerkers ons helpen. Die weten dus precies van het reilen en zeilen op ons bedrijf.”


Friguss BV (Mark Verkoelen): “Door de samenwerking met Roobeek kunnen we heel flexibel over medewerkers beschikken.”

Mark Verkoelen – kweker van sierplanten voor balkon en terras – maakt al jaren gebruik van de diensten van Roobeek: “Door de grote verscheidenheid in planten gaat ons werk het hele jaar door. En veel werk is arbeidsintensief: oppotten van planten, knippen van Physalis-wortels, het plaatsen van jonge planten onder een beregeningsinstallatie… Een deel van dit werk zou machinaal uitgevoerd kunnen worden, maar daar staan gigantische investeringen tegenover. We kunnen dus niet zonder de hulp van externen. Door de samenwerking met Roobeek kunnen we heel flexibel over medewerkers beschikken: de ene dag één persoon, maar de volgende dag ook vijf.”


Plantenkwekerij W. Cuijpers: “Door de samenwerking met Roobeek en WAA groep heb ik veel minder zorgen aan mijn hoofd.”

Plantenkwekerij W. Cuijpers kweekt onder andere Buxusplantjes. Elk jaar laat hij via kwekerij Roobeek bijna 1,5 miljoen Buxusstekken planten. Samen met Kwekerij Roobeek en moederorganisatie WAA groep is een slim proces ingericht: Wil Cuijpers brengt dagelijks nieuw snoeiafval waaruit de stekken worden geknipt en karren met lege stekbakjes. De medewerkers van WAA groep en Roobeek zorgen ervoor dat de dag erna de karren zijn gevuld. In zo’n zes tot zeven weken tijd, zijn alle stekken klaar. Wil Cuijpers: “Andere jaren heb ik met Poolse uitzendkrachten gewerkt. Maar door de samenwerking met Roobeek en WAA groep heb ik veel minder zorgen aan mijn hoofd.”


Gemeenten Beesel, Venlo en Bergen: “Door de expertise van verschillende bedrijfsonderdelen – kwekerij en groenvoorziening – hebben we een fraaie totaaloplossing gekregen.”

In menige gemeente is openbaar groen in het centrum een onderwerp van discussie: goed voor de leefbaarheid, maar soms knap lastig bij bijvoorbeeld evenementen. In opdracht van de gemeenten Beesel, Venlo en Bergen bedacht WAA groep een oplossing: geraniumzuilen en hanging baskets. Kleurrijk, sfeervol en verplaatsbaar.
Het project werd een co-productie tussen de dienst Groenvoorziening en Kwekerij Roobeek. Elk jaar worden de geraniumzuilen – in totaal zo’n 48 – en hanging baskets opgekweekt bij Kwekerij Roobeek. Nadat ze zijn geplaatst, meestal in de maand mei, zorgt de dienst Groenvoorziening voor het onderhoud: water geven, bemesten en uitgebloeide bloemen verwijderen. Hans Grubben, rayonleider bij Gemeente Venlo: “We hadden een behoorlijk eisenlijstje, maar wisten meteen dat dit een klus voor WAA groep zou zijn. Door de expertise van verschillende bedrijfsonderdelen – kwekerij en groenvoorziening – hebben we een fraaie totaaloplossing gekregen.”Kwekerij Roobeek
Verlengde Roobeekweg 8
5944NR Arcen

T: 077 473 20 85
F: 077 473 28 19

E-mail: waaroobeek@waagroep.nl


Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/waagroep/public_html/includes/require.php on line 76

Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/waagroep/public_html/includes/common.php on line 1933
Pagina niet gevonden - WAA groep

Deze pagina bestaat niet

De huidige pagina kon helaas niet worden gevonden of bestaat niet meer. Onze excuses hiervoor.

Bent u van mening dat er iets niet klopt aan de website? Neem dan contact met ons op.